Som söker kulinariska delikatesser från den Skånska landsbygden och närproducerade ekologiska köttprodukter framtagna av matälskare från Casablanca som värnar om kvalité, från jord till bord!
Vi är en ekologiskt certifierad gård utanför Åstorp, Helsingborg, som bedriver lammuppfödning, kött-, livsmedels- och matproduktion såväl som odling när säsongen tillåter. Vår specialisering är köttproduktion samt anrättning av smarriga matupplevelser. Detta möjliggörs av vårt lantbruk och det produktionskök som vi har upprättat på gården.
VÅR VISION tar sig grund i idén om ett cirkulärt, naturnära, småskaligt, rent och säsongsdrivet koncept för livsmedelsproduktion. Vår målsättning är att så mycket som möjligt av produktionscirkeln sker på gården - från uppfödning till anrättning. Vi vill göra det möjligt för sanna matälskare att uppleva något riktigt enastående hos oss, dvs. fine dining med rustik, värme och närhet till naturen!
Drömmen om gården som skulle producera egna råvaror och anrätta fine dining med värme och rustik är äntligen här! Möjliggjord efter utvecklingen av ett mindre lantbruk på hemgården, och en småskalig produktionscirkel, som drivs med ledstjärnan att skapa skånska matupplevelser med mångkulturell matkompetens. Detta så att våra kunder kan finna något riktigt unikt hos oss!
Varför "Sigvard Månsgård"? Namnet 'Sigvard Månsgård' har, för oss, kommit att bli synonymt med öppenhet, ärlighet, kvalité, närhet till naturen och så mycket gott. När Mina Kandi, ägare och verksamhetsledare för Sigvard Månsgård, först besökte den vackra gården på skånska myllan i Västra Broby, inför en husvisning med familjen, möttes hela familjen Kandi av en sannerligen oförglömlig vänlighet och öppenhet av Sigvard Månsson och hans hustru Evy. Detta möte skulle leda till en lång vänskap mellan familjerna, och komma att hyllas genom gården och verksamhetens valda namne - Sigvard Måns. I Sigvard Månsgård möts vida världar, sammanfogat i tron på allt det goda, på vikten av öppenhet, styrkan i det gemensamma och övertygelsen om vikten att verka för, respektera och värna om den näring och liv vi får från vår natur!
Lammuppfödare, Styckare & Försäljare
Köksmästare, Innovatör,
Gårdsägare & Grundare
Gårdsansvarig, Djuruppfödare & Ekonomiansvarig
Våra lamm, och får, vandra fritt på gårdens ägor, stora delar av året. De fodras främst med ekologiskt foder från dessa marker, som tas fram via gården. Till vintrarna stallas de med värme och omtanke. Januari, till Februari, stänger vi gården, för att öppna stallets förlossningsstuga och hjälpa alla våra tackor som föder lammen till världen vid denna tid.
Vi samverkar med ett KRAV-märkt småskaligt slakteri i Sjöbo, till vilka vi transporterar våra djur, dagen innan slakt, så att djuren kan komma till ro i Sjöbo. Efter slakten (inte samma dag) körs helfall från Sjöbo till styckeri för att hängmöras i ca 8 dagar och slutligen styckas.