Om oss.


I sin eftersträvan att skapa en god och barnvänlig miljö för sina egna barn, drogs Mina och Kandi till denna mysiga bondgård. En plats där barnen kunde få nära tillgång till naturen och näringsrika råvaror. Mina och Kandi köpte sin efterlängtade gård i 2000-talets början, och har sedan kort tid därefter varit självförsörjande med en produktion av kött, ägg och grönsaker. Råvaror som alltid tas fram efter säsong, då det lilla och gamla, det kärleksfulla och det naturligt lantliga värdesätts högt på Sigvard Månsgård!

Efter lång tids uppmuntran från vänner och arbetskamrater väcktes idén om att tillföra något till den närproducerade jordbruksmarknaden. I samarbete med LRF och ett litet svenskt slakteri i centrala Skåne, expanderades därefter produktionen av lammkött. Men på gården finns även ett trevligt tillskott av höns, kalkoner, vaktlar, gäss och vår trogna lilla ögonsten och hund Sila, som förgyller tillvaron och får lantgården att kännas som ett eget litet paradis.

2014 erhöll Mina ett gesällbrev som kock och köksmästare efter sin utbildning i gastronomi vid Båstad akademi, och med goda kunskaper från utbildning på Gastro samt praktik och jobb på Sofieros Slott, sammanför nu paret dessa kunskaper med sin utveckling av naturliga, nyttiga och närproducerade varor på gården för att nå ut till er som också värdesätter detta för er egen del och era nära och kära!